Yksilölliset loft-asunnot Hangossa

Kokovalkoisessa keittiössä on Noblessan korkeakiiltoinen ja vetimetön Flash-kaapisto.

Vuonna 1954 Hangon patteristoksi rakennettu kiinteistö muuttui upeiksi loft-asunnoiksi Oy Chyde Invest Ab:n rohkealla visiolla. Täyssaneerauksessa historiallinen rakennus sai uuden elämän nimellä Hangon Majakka. Ainutlaatuisiin asuntoihin haluttiin laadukkaat kiintokalusteet luotettavalla aikataululla, joten projektiin otettiin mukaan tuttu yhteistyökumppani Sete Oy.

Elina Seikku ja Jan-Erik Chydenius

Chyden yrittäjät Jan-Erik Chydenius ja Elina Seikku rakentavat Hankoon yksilöllisiä asuntoja, joissa arki muuttuu lomaksi. Lähes 30 vuoden kokemuksella he näkevät potentiaalin rakennuksissa, jotka moni muu ohittaisi. Yhtenä esimerkkinä on entinen Hangon patteristo eli paikallisten tuntema Maumau-talo, joka saneerattiin rakennusprojektissa kokonaan katosta lattiaan.

Kahden vuoden projektin aikana rakennukseen tehtiin mittava remontti. Muutostöissä esimerkiksi pääportaikko muutettiin asunnoiksi, ja seiniä ja sisäänkäyntejä siirrettiin. Alkuperäinen teollinen tyyli säilytettiin jättämällä näkyviin rosoisia betonipalkkeja ja vanhaa punatiiliseinää.

Alpinvalkoisen Focus-keittiön ultrakorkeakiiltoiset kaapit tekevät keittiöstä todella valoisan ja avaran.

Kun Chyden yrittäjäpariskunta etsi rakennusprojektiinsa yhteistyökumppania keittiötoimittajaksi, heidän ei tarvinnut etsiä kaukaa. Yhteistyö Pentti Ylä-Liedenpohjan kanssa on jatkunut jo vuosia työpaikasta toiseen. Nykyään Ylä-Liedenpohja työskentelee Noblessa-keittiöitä pääkaupunkiseudulla myyvän Sete Oy:n talousjohtajana.

– Kun tarvitsemme rakennuskohteisiimme keittiöitä, soitamme Pentille. Meillä lukee puhelimessakin vain “Pena Keittiöt”. Noblessan kanssa tiedämme, mitä saamme. Meille Noblessan laatu ja toimitusvarmuus ovat merkittäviä asioita. On tärkeää, että keittiön kaikkine osineen saa kerralla ilman jälkitoimituksia, Seikku kertoo.

Hangon Majakkaan toteutettiin kompakteja loft-asuntoja, joissa ei ole turhia hukkaneliöitä. Noblessan toimittamat keittiön kaapistot ja vaatekaapit on mitoitettu täydellisesti asuntoihin sopiviksi, ja niiden tyyli ja kuosit vaihtelevat pelkistetyn skandinaavisista teollisen rouheisiin kokonaisuuksiin. Asuntoja ostaneet asiakkaat olivat mukana neuvotteluissa päättämässä lopullisista väreistä ja pintamateriaaleista.

– Hangon Majakassa on yhteensä 23 asuntoa, ja niistä jokaisessa on erilainen keittiö. Aivan kuin asuntojen pohjaratkaisut, myös kiintokalusteet ovat persoonallisia kokonaisuuksia. Saimme Sete Oy:n kautta kattavan palvelukokonaisuuden, ja he hoitivat ammattitaidolla esimerkiksi lukuisat mittakäynnit kohteessa, Chydenius kiittelee.

Vanhan portaikon värimaailma yhdistyy hienosti Noblessa-keittiön kaappien harmaaseen betonikuosiin.

Kiinteistö sijaitsee Hangossa Korkeavuoren mäellä, joten sen eteläpuolen asunnoista voi ihailla upeita merimaisemia vaikkapa keittiössä kokkaillen. Noblessa-keittiöiden laadukas viimeistely ja moderni teknologia yhdistyvät rakennuksen värikkääseen historiaan luoden joka asuntoon ainutlaatuisen tunnelman.

Rakennuttajat arvostavat ympäristöasioita ja korkeaa laatua oman työnsä lisäksi myös yhteistyökumppaneiden valinnassa. Chyde tekee yhteistyötä monen paikallisen yrityksen kanssa ja haluaa varmistua valitsemiensa tuotteiden ja palveluiden vastuullisuudesta. Noblessan kalusteille myönnetty 100-prosenttinen M1-sisäilmaluokitus ja puumateriaalin vastuullisesta alkuperästä kertova PEFC-sertifikaatti sopivat hienosti yhteen Chyden toiminta-ajatuksen kanssa:

– Käytämme kohteissamme maalämpöä ja aurinkopaneeleita ja valitsemme vain vastuullisesti hankittuja materiaaleja. Myös kuluttajat ovat entistä ympäristötietoisempia, joten on hienoa, että voimme tarjota heille korkeaa laatua. Noblessan monet ympäristösertifikaatit eivät olleet meille varsinainen valintakriteeri, mutta kyllä ne ovat iso plussa. Asiakkaissamme on myös allergikkoja, joten kaikki materiaalit on valittava tarkkaan.

Noblessan mattamusta Touch-kaapisto sopii kiinteistön teolliseen tyyliin.

Chyden ja Noblessan vahva yhteistyö jatkuu tulevissa rakennuskohteissa. Seuraavaksi Chyde rakentaa Hangon Kuningattarenvuoren kupeeseen yhteensä kymmenen pienkerrostaloa, joista ensimmäisen kahden kaikki 20 asuntoa on jo myyty.

Valokuvat: Chydenius

Chyden Yritysesittely

  • Oy Chydenius Ab perustettiin vuonna 1990.
  • Vuonna 2015 yrityksen omistuspohjaa laajennettiin perhepiirissä, ja syntyi Oy Chyde Invest Ab. Samalla rakentaminen siirtyi perustetulle yritykselle.
  • Hangon Yrittäjät valitsi yrittäjäpariskunta Jan-Erik Chydeniuksen ja Elina Seikun vuoden yrittäjiksi vuonna 2017.
  • Vuonna 2019 yritys sai Hangon kaupungin myöntämän ympäristöpalkinnon.
  • Yrittäjät vaalivat vanhaa ja entisöivät aktiivisesti Hangon kaupunkikuvaa.
  • Oy Chydenius ja Oy Chyde Ab Invest ovat rakentaneet jo 97 asuntoa ja lisää on tulossa!

Tutustu toteutuksiin:
www.chyde.fi

KUVAGALLERIA

Scroll to Top