Urheilija­parin toinen Noblessa-keittiö

Laura ja Carl Lindbom perheineen, Espoo

Tämän tarinan pariskunta saattaa tuntua etäisesti tutulta, sillä heidän Noblessa-keittiöstään on kerrottu muutama vuosi sitten jutussa Hurrikaanin kestäviä keittiöitä. Jutun ilmestymisen jälkeen urheilijapari on mennyt naimisiin, saanut kaksi lasta ja muuttanut Helsingin kerrostaloasunnosta keskelle Espoon vehreitä puistomaisemia. Uutta kotia remontoidessa yksi asia oli varma: sinnekin pitää tulla Noblessan keittiö.

Laura Lindbom viettää parhaillaan vauva-arkea kotona perheen uusimman tulokkaan kanssa. Perhekoon kasvaessa muutto rivitaloon oli käytännöllinen ratkaisu, joka toi mukanaan tarpeellista lisätilaa ja viihtyisän miljöön koko perheelle.

– Olimme tosi tyytyväisiä aiemman kotimme Noblessa-keittiöön, ja siksi halusimme myös uuteen kotiin Noblessaa. Aiempi keittiömme oli todella hyvin suunniteltu ja siinä oli paljon säilytystilaa. Halusimme samoja ominaisuuksia myös tähän keittiöön, mutta vähän päivitettynä.

Käynti Espoon Noblessa-myymälässä auttoi lapsiperheen arkeen sopivan keittiön suunnittelussa. Helppohoitoisuus, kodikkuus ja rentous toimivat keittiösuunnitelman ohjenuoria. Koripalloa pelaavat Lindbomit ovat keskivertokäyttäjiä pidempiä, joten keittiön toimivuus varmistettiin XL-mitoituksella:

– Olemme Callen kanssa pitkiä: minä olen 185 senttiä ja Calle 206. Keittiö on nyt mitoitettu minulle ihanteelliseksi, mutta ei Callenkaan tarvitse siellä kumarrella. Uuni ja mikro on asennettu ylemmäs kaapistossa, myös lasten turvallisuuden vuoksi, ja astianpesukoneen alakori nousee ylös helpottaen tiskien käsittelyä.

Lindbomien aiempi Noblessa-keittiö oli kokovalkoinen, mutta uuteen kotiin haluttiin pehmeitä sävyjä ja luonnonläheisyyttä sekä arjessa siistinä pysyviä pintoja. Kaapiston sormenjälkiä hylkivä pinnoite on sekin kätevä ominaisuus lapsiperheessä. Keittiön korkea kaappiseinä ja yläkaapit ovat Divine-malliston hiekkakuosia, ja alakaapeissa vaalea Sanremo-tammikuosi yhdistyy kullanvärisiin vedinuriin luoden näyttävän yksityiskohdan. Sama vaalea puukuosi valittiin myös kylpyhuoneen allaskaappiin.

– Tiesimme, että haluamme L-mallisen keittiön, ja hiekan värinen kaapisto tuntui sisustustyyliimme sopivalta. Muuten annoimme suunnittelijalle vapaat kädet, ja hän onnistui luomaan juuri tämän kodin tyyliin sopivan kokonaisuuden. Myös vanhempani tilasivat keittiön Noblessalta, kun he tekivät kesäpaikkansa keittiöremontin.

Kotoisa keittiö modernilla viimeistelyllä

Noblessan laatu näkyy kestävien materiaalien lisäksi keittiösuunnitelman yksityiskohdissa. Keittiöön ei tullut saareketta, joten näkymä ruokailutilan puolelta L-malliseen keittiöön pysyy avoimena. Tilaan tulee luonnonvaloa niin sivuikkunasta kuin hauskasta kattoikkunastakin. Alakaappien rivistö päättyy madallettuun osioon, joka toimii esimerkiksi istuskelupaikkana tai laskutilana ikkunan äärellä.

Korkealla kaappiseinällä on esiin vedettävä, korkea apteekkarinkaappi, ja keittiön nurkkaan sijoitettiin aamiaiskaappi. Alakaappien liiketunnistimella toimiva sisävalaistus syttyy automaattisesti laatikoita avatessa.

– Saimme suunnittelutapaamisessa tietoa keittiömalliston eri ominaisuuksista, koska emme itse edes osanneet kuvitella, mitä kaikkia yksityiskohtia kaapistoihin voisi lisätä. Esiin vedettävät hyllyt ovat todella kätevät, samoin aamiaiskaapin oven pomppusalvat, joiden ansiosta ovi avautuu pienellä painalluksella.

Keittiö viimeisteltiin tehokkailla kodinkoneilla. Boran keraaminen GP4U-liesi induktiolla ja tasotuulettimella helpottaa ruoanlaittoa ja pitää avokeittiön sisäilman raikkaana. Boschin integroitu pyrolyysiuuni on perheen suosikki. Uunin Air fry -toiminto valmistaa rapeat pikkuherkut niin koti-iltoihin kuin vieraillekin, ja uudessa kodissa kävijöitä onkin riittänyt:

– Kokonaisarviona antaisin Noblessalle ihan täydet pisteet. Keittiö on meidän näköisemme ja siinä on kaikki, mitä tarvitsemme. Moni on jo käynyt uudessa kodissamme katsomassa vauvaa ja samalla kehunut keittiötä. Tämä on keittiö, josta voimme olla ylpeitä.

Kuvagalleria

Scroll to Top