Uudisrakentajan keittiö- ja kiintokaluste­hankinnan prosessin vaiheet

1

Tarvekartoitus

Uudisrakentajan kannattaa käynnistää keittiön suunnitteluprosessi jo siinä vaiheessa, kun talon lopullinen pohjapiirustus alkaa valmistua. Tarvekartoituksen voi tehdä jo ennen rakennuslupahakemuksen jättämistä. Oikea työjärjestys on se, että sähkö- ja LVI-suunnittelu tehdään kalustesuunnitelmien jälkeen, ja siksi aikainen suunnitteluvaihe keittiölle on sekä järkevää että kustannustehokasta.

Tarvekartoitus tehdään ajanvarauksella myymälässämme ja se on täysin ilmainen. Tapaamiseen asiakkaan tulee ottaa mukaan talon pohjapiirustus mittoineen. Myös talon leikkaus- ja julkisivukuvat ovat keittiösuunnittelijalle arvokkaita, jotta talon arkkitehtuurinen tyyli, luonnonvalon määrä ja huonekorkeudet hahmottuvat ja ne huomioidaan kokonaisuuden suunnittelussa.

Tarvekartoitusta ennen asiakkaan on myös hyvä hieman pohtia budjettia keittiön ja muiden kiintokalusteiden hankintaan. Budjetin kunnioittaminen on yksi osa suunnitteluprosessia. Siksi myös erilaisten ratkaisujen tai materiaalien kustannusvaikutuksista puhutaan suunnitteluvaiheessa paljon. On ihan ymmärrettävää, että kuluttajalla ei ole tarkkaa tietoa keittiön hinnasta, joten tässä hyvä suunnittelija osaa tarvekartoituksen yhteydessä auttaa asiakasta.

2

Keittiö­suunnitelma

Tarvekartoituksen jälkeen sovitaan suunnittelupalaveri myymälään.

Uudisrakentajan kalustehankintoihin kuuluu keittiön lisäksi myös kodinhoitohuoneen kaapistot, vaatekaapit ja kylpyhuoneiden kalusteet. Keittiö on kuitenkin sekä kustannuksiltaan ja valinnoiltaan se suurin kokonaisuus, ja siksi ensimmäinen suunnittelupalaveri on hyvä käyttää pelkästään keittiöön.

Tähän palaveriin suunnittelija on jo tehnyt asiakkaalle keittiösuunnitelman ja laskenut sille tarkan hinnan. Vaikka suunnitelman kuvat ovat lähes valokuvan tasoa ja jokainen osa on jo hinnoiteltu, on se edelleen luonnos. Tästä asiakkaan ja hyvän suunnittelijan avoimella keskustelulla muokataan yhdessä juuri se unelmien keittiö.

Tämän palaverin jälkeen asiakkaalla on olemassa valmis keittiösuunnitelma ja sille tarkka kustannuslaskelma koko keittiöhankinnan osalta. Myös maksutavat ja rahoitusvaihtoehdot käydään samassa palaverissa läpi.

3

Muut kiinto­kalusteet

Kodinhoitohuone, kylpyhuone, wc ja eteinen ovat ihmisen arjessa tärkeitä tiloja, joiden suunnittelu tehdään usein kovalla kiireellä ja tiukalla budjetilla. Näiden tilojen kiintokalusteiden suunnitteluun kannattaa myös käyttää aikaa ja energiaa, jotta arki kotona helpottuu. Toinen suunnittelupalaveri käytetäänkin näiden tilojen ja myös muiden säilytysratkaisujen suunnitteluun.

4

Tilaus

Kun asiakas on valmis hyväksymään tarjouksen, on aika tehdä tilaus keittiöstä sekä muista kalustehankinnoista. Tämä kaikki onnistuu jo suunnittelupalaverin yhteydessä tai myöhemmin sovittuna aikana. 

Tilauksesta tehdään kauppasopimus ja mahdollisesti asennustyösopimus. Samalla määritetään keittiön tarkka toimitusaika. Noblessa on tunnettu siitä, että sopimusaika pitää ja tavarat tulevat saksalaisella tarkkuudella sovittuna ajankohtana. 

Tilauksen jälkeen asiakas saa kaikki mittakuvat tilauksen liitteenä. Nämä on hyvä toimittaa heti kaikille hankkeen suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Mitä aiemmin oikeat kuvat ovat kaikilla, sitä vähemmän projektin aikana tulee ongelmia ja muutoskustannuksia.

5

Tarkistus­mittaus

Koska kalusteet on suunniteltu ennen seinien rakentamista, on kaikki kalustettavat tilat vielä mitattava ennen tilauksen menoa tuotantoon. 

Suunnittelijamme käy mittauskäynnillä ja samalla mittavastuu siirtyy pois asiakkaalta. Mittauksen voi tehdä siinä vaiheessa, kun seinien pinnat ovat valmiit. Kuitenkin viimeistään 5 viikkoa ennen kalustetoimitusta.

6

Toimitus

Toimitusta edeltävällä viikolla kuljetusliikkeemme Niemi Palvelut Oy soittaa asiakkaalle ja sopii tarkemmin jakeluajankohdasta. Jos asiakas on tilannut asennuksen Noblessalta, soittaa asiakkaalle Niemi Palveluiden sijaan oma asennuspäällikkömme. Kuljetusliikkeemme kantaa tilatut tuotteet huoneistoon ja luovuttaa ne joko Noblessan asentajalle tai suoraan asiakkaalle.

7

Asennus

Asentajamme ovat luotettavia huippuammattilaisia, joista jokainen asentaa vuosittain kymmeniä kalustekokonaisuuksia. 

Suosittelemme ehdottomasti asiakasta tilaamaan asennuspalvelun keittiön toimittajalta. Näin asiakas tilaa valmiin tuotteen, joka on asennettu laadukkaasti, ja jossa jokainen takuuseen vaikuttava asia on huomioitu. Asennuspalveluumme sisältyy myös lopputarkastus, jonka asiakas tekee asentajan tai keittiösuunnittelijan kanssa. 

Jos asiakas haluaa asentaa keittiön itse, on Noblessa siihenkin ylivertainen valinta. Markkinoilla ei ole toista tuotetta, jonka asennettavuus on viety yhtä pitkälle. Noblessan nettisivuille on koottu selkeät ohjevideot eri kaappien ja mekanismien asentamisen tueksi.

8

Takuu ja huolto

Noblessan tuotteet testataan omassa laadunvalvonnan laboratoriossa Saksassa. Jokainen komponentti on testattu 15 vuoden vähimmäiselinkaaren mukaan kestämään jatkuvaa kovaa käyttöä.  

Koneiden ja oheistuotteiden takuuaika on kaksi vuotta. Toimituksemme sisältää täydelliset käyttö- ja hoito-ohjeet. Takuuasioissa ole yhteydessä aina siihen Noblessa-myymälään, mistä olet keittiöpakettisi hankkinut.

Scroll to Top