Keittiö aikuiseen makuun

Outi ja Lauri Wuorenheimo, Espoo

Lasten aikuistuttua ja muutettua pois kotoa Outi ja Lauri Wuorenheimo rakennuttivat kahden aikuisen arkeen sopivan Dekotalon Espooseen. Kotiin valittiin Noblessan keittiö korkeakiiltoisella Flash-kaapistolla, joka hohtaa valkoisena täyskorkean ikkunan valaisemassa tilassa.

Wuorenheimojen uusi koti on vaalea ja avara. Avokeittiö ja olohuone sijaitsevat yhtenäisessä tilassa, mutta keittiöön tuotiin työskentelyrauhaa niemekkeen yhteyteen rakennetulla puoliseinällä. Noblessan valkoinen Flash-kaapisto kiiltelee katonrajaan ulottuvalla kaappiseinällä, ja vetimetön ovimalli korostaa yhtenäisen kaappirivin vaikuttavuutta.

Avokeittiössä kiinnitettiin huomiota etenkin monipuolisiin säilytysratkaisuihin ja siistiin yleisilmeeseen. Yksityiskohdilla on merkitystä aikuiseen makuun sopivassa keittiössä:

– Halusimme ajattoman tyylikkään ja vetimettömän keittiön, jossa on esillä vain tarkkaan harkittuja asioita. Inhoan sitä, kun tiskirätit roikkuvat näkyvillä. Uudessa keittiössämme on 20 senttiä leveä vetovaunu, johon tiskirätit saa kätevästi kuivumaan ja piiloon katseilta, Outi Wuorenheimo kertoo.

Keittiössä on kirkkaampi valaistus kuin ympäröivässä tilassa, jotta kokkaukselle on riittävästi valoa. Valaistun aamiaiskaapin lisäksi keittiössä on muitakin monipuolisia valaistusratkaisuja, kuten kaukosäätimellä hallittava valaistuskokonaisuus ja puoliseinän kolme metriä pitkä led-valonauha.

Pienet, arkea helpottavat toiminnallisuudet korostuvat keittiötä käytettäessä. Keittiösuunnitelmassa kahden uunin yhteyteen sijoitettiin vetolaatikko, jossa uunipellit ja leivinpaperit pysyvät helposti käden ulottuvilla. Myös AEG:n ComfortLift-astianpesukone ja sen nouseva alakori lisäävät keittiön käyttömukavuutta:

– Kun keittiössä kaikki on oikeilla paikoillaan, siellä työskentelee mielellään. Esimerkiksi astianpesukoneen tyhjennys ei enää ole ongelma kenellekään, kun astiat saa nostettua suoraan koneesta kaappiin. Käytännöllinen kokonaisuus toimii vuosia eteenpäin, ja sitä on ilo käyttää.

Keittiö on toiveiden täyttymys

Noblessa oli pariskunnalle uusi tuttavuus, joten Outi kysyi kokemuksia keittiöalalla työskentelevältä siskoltaan. Vierailu Espoon Noblessa-myymälässä vahvisti päätöstä entisestään:

– Koska halusimme satsata keittiöömme, valitsimme Noblessan. Se ei ollut halvin vaihtoehto, mutta meihin teki vaikutuksen Noblessan valikoiman laajuus ja laatu. Siskollani on kokemusta eri keittiövalmistajista, ja hän kertoi Noblessan olevan yksi ainoita toimijoita, jonka keittiötoimitukset tulevat aina ajallaan ja kerralla oikein.

Noblessan keittiösuunnittelija Mervi Kattelus suunnitteli Wuorenheimoille aikaa ja käyttöä kestävän keittiön, jossa on paljon kekseliäitä säilytys- ja valaistusratkaisuja. Aamiaiskaappi oli yksi Wuorenheimojen etukäteistoiveista uutta keittiötä suunnitellessa. Puolikorkeaan kaappiin sijoitettu aamiaiskaappi kätkee sisäänsä kaiken tarpeellisen, aina kahvikupeista viinilaseihin.

Keittiösuunnitelma valmistui nopeasti, sillä suunnittelijan visiot kävivät yksiin asiakkaiden toiveiden kanssa. Myymälävierailun aikana Outin ruutupaperille piirtämä suunnitelma hahmottui konkreettiseksi kalustekokonaisuudeksi, ja yhteistyö keittiösuunnittelijan kanssa sujui erinomaisesti:

– Mervi Kattelus oli mahtava tapaus. Saimme häneltä todella hyviä ideoita esimerkiksi tilan rytmitykseen. Meidän kokemuksemme Noblessasta on 10+. Se, että meillä oli mahdollisuus hankkia juuri sellainen keittiö kuin toivoimme, oli todella tärkeää. Keittiötä käytetään joka päivä, joten siihen kannattaa satsata.

Kuvagalleria

Scroll to Top