Loviisan Asuntomessut 2023: Villa Havet

Asukkaat Nina Björnström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen

Loviisan Kuningattarenrannassa kohoaa upea Jämerä-kivitalo, jonka suuresta ikkunaseinästä avautuu esteetön merinäköala. Rantatontille rakennettu Villa Havet on päärakennuksen, sivurakennuksen ja lähes 35 metrin rantaviivan kokonaisuus. Noblessan kalusteratkaisut luovat talon sisätiloihin ajattoman modernin ja ylellisen sisustuksen, jonka jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Rakennuttajapariskunta Nina Björnström-Lehtoselle ja Tomi Lehtoselle Villa Havet on pitkän suunnittelun tulos ja unelmien täyttymys. Vaikka aiempi koti Porvoossa oli rakas ja tärkeä paikka, mahdollisuus tehdä kokonaan uusi talo nykyaikaisten vaatimusten pohjalta houkutteli parin Loviisaan messurakentajiksi.

– Aiemmassa kodissamme moni asia oli vuosikymmenten takaa, eivätkä ratkaisut sopineet nykypäivän tarpeisiimme. Villa Havetissa pystyimme suunnittelemaan kaiken omaan arkeemme sopivaksi modernilla teknologialla maustettuna, Björnström-Lehtonen kertoo.

Toisen Noblessa-keittiönsä kohdalla he tiesivät, millaista laatua keittiöön halusivat. Myös talon sisustuksen suunnitellut Minttu Airaksinen-Mäkynen suositteli Noblessaa, koska mallistosta löytyi talon miljööseen sopiva Chance-kaapisto mustalla tammikuosilla.

– Aiemman Noblessa-keittiömme ovimateriaali on ollut loistava, joten halusimme myös tähän kotiin keittiön Noblessan mallistosta. Line N -keittiön kahvaton muotoilu on loistava, ja ovet avautuvat helposti. Musta tammikuosi hieman jännitti etukäteen, mutta nyt paikoillaan se näyttää todella tyylikkäältä.

Villa Havetin sisustus on moderni ja eleettömän minimalistinen. Mustavalkoinen värimaailma ja pelkistetty muotoilu näkyvät myös uudessa keittiössä. Sinne haluttiin reilusti säilytystilaa, monipuolinen aamiaiskaappi sekä suuri saareke. Visiitti Vantaan Noblessa-myymälään selkeytti suunnitelmia ja teki unelmien keittiöstä totta:

– Noblessan keittiösuunnittelija oli rautainen ammattilainen, joka sanoi suoraan, toimiiko joku ideamme käytännössä vai ei. Noblessalta saatu sujuva palvelu suunnittelusta asennuksiin helpotti paljon rakennusprojektiamme. Saimme nopeasti vastaukset kaikkiin kysymyksiimme ja asiat etenivät varmuudella.

Koti kaikille aisteille

Yhteen tasoon rakennetussa kivitalossa kaikki asuintilat ovat samassa kerroksessa, ja keittiö sijaitsee avoimessa tilassa osana ruokailuhuonetta ja olohuonetta. Näyttävä, korkeimmillaan neljän metrin huonekorkeus takaa, että musta kaapisto luo keittiön takaseinälle näyttävän sisustuselementin.

Tilavassa keittiössä joka tavaralle on oma paikkansa. Saarekkeeseen sijoitettiin säilytystilan lisäksi kodinkoneita, vesipiste, viinikaappi ja roskien lajittelujärjestelmä. Kaappiseinällä esiin vedettävä apteekkarinkaappi kätkee sisäänsä kuivatavarat, kuten kaurahiutaleet.

– Noblessan säilytysratkaisut tekivät meihin vaikutuksen. Esimerkiksi saarekkeeseen sijoitettu roskavaunu on todella kätevä, kun perkuujätteet saa tipautettua suoraan alapuolella olevaan roskikseen. Hienot pintamateriaalit, laatikostojen sisäosat ja monipuolinen tilankäyttö tekevät Noblessan kalusteista todella laadukkaita.

Musta tammikuosi jatkuu vaatehuoneen 3,5 metrin korkeuteen kohoavissa kaapeissa, jotka ovat huimalla korkeudellaan myös asennuksen taidonnäyte. Osassa ovista on kätevät pomppusalvat, mitkä helpottavat yläkaappien käyttöä.

Noblessan kalusteilla sisustettiin keittiön lisäksi Villa Havetin eteinen, wc-tilat, olohuone ja kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneessa korkeat kaapistot pitävät arjen järjestyksessä. Vetimetön ja valkoinen Motion-kaapisto tuo tilaan raikkautta ja skandinaavista tyylikkyyttä. Wc-tiloissa kiiltävän valkoinen Passion-allaskaappi sopii linjakkaalla muotoilullaan näyttävien marmorilaattojen keskelle.

– Kotimme on kokonaisuus, joka toimii juuri meille. Noblessan kalusteet ovat käytännöllisiä ja kestäviä, joten ne tuovat asumiseen tyylin lisäksi mukavuutta. Keittiö on elämisen keskus, mutta muidenkin kodin tilojen pitää olla viihtyisiä.

Ninan ja Tomin perheeseen kuuluu kahden, jo kotoa pois muuttaneen lapsen lisäksi kolme mustaa kääpiövillakoiraa. Moni Villa Havetin sisustusratkaisuista onkin tehty lemmikkiperheen näkökulmasta. Taloon valittiin esimerkiksi hartsilattiat, jotka ovat kestävät ja helppohoitoiset, eikä niihin tule lainkaan lattialistoja, joita koiranpennut pääsisivät nakertamaan. Luonnonläheiset arvot korostuvat ekologisessa kodissa ja upeissa merenrantamaisemissa:

– Meille materiaalien turvallisuus ja kestävyys olivat tärkeitä valintakriteerejä. Noblessan M1-sisäilmaluokitus oli ehdottomasti iso plussa. Haluamme muutenkin toiminnallamme suojella ympäröivää luontoa ja Itämerta.

Seuraa Instagramissa: @villa_havet

Kuvagalleria

Scroll to Top