Rohkean rosoinen ja ilmeikäs keittiö

Barbro ja Rabbe Wickström sekä villakoira Boni, Raasepori

Barbro ja Rabbe Wickström rakensivat Raaseporiin talon, jossa vaaleat hirsiseinät yhdistyvät eläväpintaisiin kuoseihin. Keittiössä kaapistojen betonikuosin ja pronssinsävyisen ruostekuosin yhdistelmä on hurmaavan särmikäs. Tässä keittiössä riittää asennetta!

Kun Wickströmit aloittivat rakennusprojektinsa, he tekivät huolelliset taustasuunnitelmat visioidessaan unelmiensa kotia. Barbro tutki tarkkaan Noblessan kuvastot miettiessään kodin eri tilojen kalusteratkaisuja, joten ideoita oli kertynyt hyvin jo ennen ensimmäistä tapaamista Noblessan keittiösuunnittelijan kanssa:

− Valitsimme Noblessan rakennuttajalta saadun suosituksen perusteella, ja tutustuttuamme Noblessan laatuun, mallikeittiöihin ja suunnittelija Salla Nordmaniin, emme edes katsoneet muita keittiöitä. Sallan kanssa yhteistyö pelasi tosi hienosti aivan ensikäynnistä loppuun saakka.

Ensimmäisessä suunnittelutapaamisessa käytiin läpi talon pohjaratkaisua ja Wickströmien toiveita keittiön suhteen. Niiden pohjalta luotiin keittiösuunnitelma, johon tehtiin vielä pieniä muutoksia rakennusprojektin edetessä.

Aluksi keittiöön suunniteltiin hieman vaaleampaa kaapiston sävyä, mutta lopulta hirsiseinien kanssa haluttiin suurempi kontrasti. Se syntyi näyttävällä yhdistelmällä, jossa alakaapeissa on Noblessan Riva-ovimallin tumma betonikuosi ja yläkaapeissa metallinhohtoinen ferro bronze –kuosi. Työtasot ovat liuskekivenharmaata betonikuosia.

Keittiö on kokonaisuutena jykevän näköinen, mutta silti leikkisä. Erilaiset koriste-esineet ja tekstiilit tuovat rouheiden kaappien rinnalle hauskoja väripilkkuja. Seinäkaappien yhtenäinen rivistö kätkee sisäänsä integroidun liesituulettimen, ja yläsaranoitujen kaappien ovet nousevat ylöspäin, joten ne eivät ole tiellä keittiössä liikkuessa.

Tummien kaapistojen rinnalle haluttiin jättää näkyviin mahdollisimman paljon vaaleaa hirsiseinää, mitä keittiön ikkunasta tulviva päivänvalo sekä kaappeihin integroidut led-valonauhat korostavat:

− Toivoimme hirsitaloon sopivaa, lämminhenkistä keittiötä, jossa puupinnat olisivat mahdollisimman paljon näkyvillä. Halusimme myös ison saarekkeen, jonka äärellä voimme syödä arkisin.

Yksityiskohdat luovat kodin

Pienkoneiden piilotusta varten Wickströmit toivoivat lasista rulokaappia, ja sille löytyikin sopiva paikka keittiön kulmasta. Valaistun kaapin lasioven voi nostaa ylös tai pitää alhaalla maun mukaan. Lisää säilytystilaa löytyy alakaappien suurista vetolaatikoista, joihin Barbro on järjestellyt keittiötarvikkeiden mittavan kokoelmansa.

− Keittiömme on kerta kaikkiaan ihana. Se on käytännöllinen, selkeä, kaunis ja viihtyisä. Materiaalit ovat helppohoitoisia ja laatikkorivi ikkunaseinällä ihanteellinen. Samanlainen työtaso jatkuu seinän takana apukeittiössä ja luo yhtenäisen ilmeen.

Eteiseen astuessa vieraita tervehtii näyttävä säilytyskaluste, jonka taustavalaistut pylväät tuovat tilaan tyylikästä lisävalaistusta. Laatikostossa toistuu keittiön alakaapeista tuttu betonikuosi.

– Eteiskaluste on ihan piste i:n päällä. Heti kun näimme sellaisen Noblessan esitteessä, niin meille oli selvää, että sellaisen haluamme. Se vain on niin ihana ja käytännöllinenkin.

Kodin wc-tilat yllättävät vaaleudellaan sekä sähäkän sinisellä päätyseinällä. Wc-kaapiston ovet ovat Noblessan Touch-mallistoa, ja ohut Slimline-työtaso viimeistelee siron kokonaisuuden.

− Halusimme kuvastossa näkemämme wc-kalusteet Noblessalta. Vaikka huone on pieni, niin kaapissa ja etenkin isossa laatikossa on ihan tarpeeksi tilaa. Valkoinen väri antaa raikkaan ilmeen ja ison valaisevan peilin ansiosta tila näyttää kokoaan isommalta.

Harmoninen värimaailma ja harkitut yksityiskohdat luovat Wickströmien uudesta kodista viihtyisän ja sopivasti eletyn näköisen, vaikka talo onkin juuri rakennettu. Hyvät suunnitelmat ja tarkat visiot muovasivat kokonaisuudesta juuri toiveiden mukaisen, ammattilaisten avustuksella:

− Kokemuksemme tästä kokonaisuudesta sekä yhteistyöstä Salla Nordmanin kanssa ovat pelkästään hyviä. Suunnittelu sujui kuin tanssi, muutoksista ei tullut ongelmia, Noblessalta tuli kaikki tavarat täsmälleen silloin kun piti, ja myös laatu vaikuttaa olevan juuri niin hyvä kuin odotimme. Ilman muuta suosittelemme Noblessaa!

Kuvagalleria

Scroll to Top