Luksuskeittiö mittatilaustyönä

René ja Hanna Messia de Prado sekä lapset William ja Alessandra

Kiinteistönvälityksen ja sisustuksen ammattilaiset René ja Hanna Messia de Prado halusivat uuteen omakotitaloonsa vain parasta laatua. Noblessa vastasi haasteeseen ja toimitti mittatilaustyönä ylellisen keittiön lisäksi kiintokalusteet myös kodin muihin tiloihin.

Rakenna & Remontoi –messut Vantaalla toimivat alkusysäyksenä René ja Hanna Messia de Pradon sekä Noblessan väliselle yhteistyölle. Vajaa 300-neliöisen omakotitalon rakennusprojektia käynnistäneet Messia de Pradot etsivät kiintokalusteiden toimittajaa taloonsa, mutta messuilla jätettyihin lukuisiin yhteydenottopyyntöihin vastasi vain yksi taho, keittiösuunnittelija Mervi Kattelus Noblessan Espoon myymälästä.

Katteluksen aktiivisuus teki vaikutuksen RE/MAX-ketjussa franchising-yrittäjänä työskentelevään Renéhen:

− Olen itse äärimmäisen asiakaspalveluhenkinen ja aktiivinen omassa myyntityössäni, ja se on palkinnut omaa uraani aika hyvin vuosien varrella. Kyllä Mervin pisteet nousivat saman tien, kun hän soitti perään ja kutsui meidät paikalle myymälään esitelläkseen, mitä on tarjolla.

Myymäläkäynnillä Noblessan valikoimasta etsittiin kiintokalusteet, jotka vastasivat Messia de Pradojen toiveita sekä kodin sisustuksen suunnitelleen idaDesignin alkuperäistä suunnitelmaa. Vetimetön Line N -keittiö oli varma valinta, ja kaapiston mattapintainen Touch-kuosi liuskekivenharmaassa sävyssä toi kokonaisuuteen toivottua moderniutta:

− Mervi esitteli meille paljon eri vaihtoehtoja myymälässä. Meillä oli keittiön värimaailma ja malli tiedossa jo etukäteen, mutta keittiösuunnittelijan tehtävänä oli saada tilaan mukaan kaikki halutut toiminnallisuudet. Keittiöömme tuli paljon erikoisratkaisuja, ja vaati tarkkaa suunnittelua, että kaiken sai toimimaan yhteen, Hanna kertoo.

Hanna Messia de Prado on sisustussuunnittelija ja työskentelee asuntojen myyntistailaajana omassa de Prado Styling -yrityksessään, joten hänellä on vahva visuaalinen silmä. Uuden kodin keittiön piti sopia vaativaankin makuun:

− Keittiö on todella iso osa koko taloa, ja siellä tulee vietettyä aikaa aamusta iltaan. Jos talossa ei olisi mitään muuta, niin keittiö olisi kuitenkin se katseenvangitsija. Siitä haluttiin sekä kaunis että toimiva.

Millintarkka kokonaisuus

Messia de Pradot halusivat uuteen kotiinsa kestävää laatua, mikä näkyy erikoisratkaisujen lisäksi myös keittiön toiminnallisuudessa. Ruoanlaiton helpottamiseksi keittiöön asennettiin kaksi vesipistettä, ja saarekkeeseen allaskalusteeseen sijoitettiin myös sähköisesti avautuva roskavaunu.

− Saareke on minun valtakuntaani, joten halusin siitä todella toimivan ja helppokäyttöisen. Kokkaillessa on ärsyttävää, jos joutuu kesken kaiken availemaan roskakaappia likaisilla tai märillä käsillä, joten halusin ehdottomasti saarekkeeseen oman vesipisteen ja pienestä tönäisystä avautuvan roskiksen, René sanoo.

Keittiön kodinkoneiden sijoittelua oli pohdittu etukäteen arkkitehdin kanssa. Perheen keittiömestariksi tunnustautuva René halusi uuteen keittiöön kaasulieden, minkä toteutus piti huomioida jo perustuksia tehdessä. Kaasupulloa ei haluttu keittiöön, joten se sijoitettiin talon toisessa päässä sijaitsevaan autotalliin, ja kaasujohto kulkee talon ali keittiöön asti.

Noblessan aamiaiskaappiin tilattiin erikseen pocket door –mekanismi, eli ovet liukuvat kaapin sivujen sisään pois käyttäjän tieltä. Tekniset ratkaisut paitsi lisäävät keittiön käytännöllisyyttä, myös nostavat sen arvoa.

− Pienenä hifistelynä keittiön yläkaappeihin otettiin moottoroitu avaus. Se oli arvokas lisävaruste, mutta halusimme keittiöstä astetta korkeatasoisemman arvon säilymisen kannalta, René kertoo.

Saksalainen laatu vakuutti

Noblessa oli Hannalle uusi tuttavuus, mutta René tiesi merkin entuudestaan. Pariskunta oli päättänyt jo talonrakennuksen alkumetreillä, että uuden kodin keittiö voisi olla joko italialainen tai saksalainen. Noblessan valikoima ja saksalainen laatu tekivät valinnasta helpon. Kokonaisuus viimeisteltiin saksalaisilla Gaggenaun kodinkoneilla:

− Sanoin alusta asti, että tässä rakennusprojektissa myös talon sisäosien pitää heijastaa tiettyä arvokkuutta. Siksi halusimme mennä vielä astetta enemmän kohti luksustasoa. Gaggenaun kodinkoneiden harmaalasinen antrasiitti-värimaailma istui täydellisesti valitsemaamme Noblessan keittiöön.

Tyylikkäät ratkaisut jatkuvat myös kodin muissa tiloissa. Kodin wc-tilojen ja kodinhoitohuoneen sisustus toistaa harmonista väripalettia, jossa on hiekan, valkoisen ja tammen sävyjä. Eteisessä on Noblessan Laser-malliston hiekansävyinen kaapisto integroiduilla profiilivetimillä. Kaapiston avoimissa osioissa upotetut led-valot korostavat kauniisti vaaleaa Somerset-tammikuosia. Korkeiden kaappien sisällä on liiketunnistimella toimivat led-valot.

Kokonaisuutena Messia de Pradot antaisivat Noblessalle arvosanan 10. Reilun puolen vuoden käyttökokemuksella Noblessan laatu on pitänyt paikkansa, ja keittiön saareke ilahduttaa käytössä päivittäin:

− Ruoanlaitto on poikkeuksellisen kivaa, kun minulla on käytössä koko saarekeosa. Ainut yllätys oli, että saarekkeen pidennetyssä päädyssä ei tule juuri istuskeltua, koska saareke toimii enemmän laskutilana. Noblessalle annamme kokonaisuudesta kympin, sillä nekin harvat asiat, mitä piti projektin aikana säätää, hoituivat hienosti kuntoon, René summaa.

Kuvagalleria

Scroll to Top