Tuusulan asuntomessut 2020: Villa Sanni

Asukkaat Sanni ja Johanna

Villa Sanni sijaitsee samassa pihapiirissä Villa Mikaelin kanssa, mutta silti omassa rauhassaan. Erilliset kulkureitit ja viihtyisä, muurein rajattu piha tuovat yksityisyyttä muuten yhteisölliseen asumismuotoon.

Villa Sannissa asuvat Mikael Turtiaisen henkilökohtainen avustaja Sanni sekä tämän puoliso Johanna. Jo rakennusprojektin alussa tavoitteena oli luoda pariskunnalle sopivan kompakti unelmakoti, joka on samalla viihtyisä ja ekologinen.

Rakennuttaja ja Mikaelin isä Petri Turtiainen kuvailee Villa Sannia nuorenparin minimalistiseksi unelmakodiksi. Asunnossa on vain vähän huonekaluja, joten kuuden metrin huonekorkeus ja pohjoiseen avautuva ateljeeikkuna pääsevät oikeuksiinsa. Turtiainen kertoo Villa Sannin toteuttavan suuruuden ekonomiaa:

– Villa Sannissa otimme kaikki ideat käyttöön, ja hyödynsimme tilan parhaalla mahdollisella tavalla. Luonnonvalo ja suuri ikkuna luovat tilaan juhlallisen tunnelman, ja olohuoneesta avautuu huikaiseva näkymä läheiseen metsään.

Villa Sanni on Villa Mikaelin tavoin rakennettu mahdollisimman pitkäikäiseksi ja terveelliseksi taloksi, jossa sisäilman laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota aina rakennustavasta sisustuksen yksityiskohtiin. Talon hengittävä rakenne, luonnonmukaiset maalit ja kalusteiden sekä tekstiilien materiaalivalinnat luovat elinikäisesti terveen talon, jossa on hyvä asua.

Kodikkaasti keittiössä

Villa Sannissa viihdytään ja rentoudutaan, joten sisustuksessa on huomioitu paikat oleskelulle ja tila tapaamisille ystävien kanssa. Keittiö ja olohuone muodostavat teolliseen tyyliin sisustetun omakotitalon ytimen:

– Keittiön ja olohuoneen yhdistelmä on tärkein, koska siellä vietetään eniten aikaa. Kokonaisuus ratkaisee, sillä keittiön pitää olla toimiva ja käytännöllinen. Noblessa toteutti toiveemme hienosta keittiöstä.

Keittiöön valittiin Noblessan vetimetön Line N -keittiö mattamustilla Touch-ovilla. Näyttävä kokonaisuus täydennettiin täyskorkealla Progress-jääkaapilla ja pakastimella, jotka ovat Noblessan omaa mallistoa.

Vaaleat puuseinät ja avara tila keventävät tumman kulmakeittiön tunnelmaa. Olohuoneen ikkunan lisäksi keittiöön tulee valoa myös välitilan vaakaikkunasta, josta voi ihailla pihapiiriä ruoanlaiton lomassa. Hauskana yksityiskohtana on keittiön yläkaappien himmennetyt lasialueet, jotka tuovat mattamustaan kaapistoon valoa heijastavia pintoja.

– Noblessan keittiösuunnittelija Heidi Rasi kiinnitti hienosti huomiota kodin visuaalisuuteen ja loi siihen sopivan kokonaisuuden. Lopputuloksena on iso ja toimiva keittiö, jossa voi tehdä paljon. Meillä oli hyvä yhteistyö Noblessan kanssa, ja valmis keittiö on erittäin tyylikäs.

Kesällä Villa Sannin 85 neliön koti laajentuu osittain katettuun isoon patioon. Sanni ja Johanna ovat aina tervetulleita viettämään aikaa Villa Mikaelin rakennusten atriumpihalle, joka on rakennettu esteettömäksi. Pihalla on iso pergola sekä kesäkokkailut mahdollistava grillikeittiö, jonka ääreen voi kokoontua viettämään lämpimiä kesäiltoja.

Kuvagalleria

Scroll to Top