Ullakkohuoneiston keittiössä on arjen luksusta

Pete Parkkonen, Helsinki

Pete Parkkosen ullakkohuoneisto Helsingissä uudistui laajassa remontissa keittiötä myöten. Etukäteistoive modernista ja mahdollisimman eleettömästä keittiöstä onnistui Noblessan avulla.

Valkoinen ja vetimetön Noblessan Line N -keittiö kiiltelee Pete Parkkosen remontoidussa kodissa. Viisi kuukautta kestänyt remontti on saatu valmiiksi viimeisintä silausta myöten, joten nyt on aika nauttia kauniista kodista kaupungin vilinän yläpuolella.

– Keittiö on minulle kodin keskus ja sydän. Ihailin parin ystäväni luona heidän keittiöitään ja kuulin, että ne olivat Noblessan mallistosta. Niinpä päätin käydä katsomassa eri vaihtoehtoja Noblessan liikkeessä.

Parkkosella oli etukäteen selvät visiot unelmiensa keittiöstä, joten suunnittelutapaamiseen kului vain 45 minuuttia. Myyntipäällikkö Salla Nordman Sanomatalon Noblessa-myymälästä auttoi luomaan kaupunkiasuntoon sopivan modernin kokonaisuuden.

Kahdelle vastakkaiselle seinälle sijoitetut kaapistot mukautuvat ullakkokerroksen katon muotoihin, ja liesituulettimen molemmilla puolilla olevat avohyllyt tuovat avoimeen tilaan paljon näyttävyyttä. Musta tehosteväri altaassa, liesituulettimessa, uunissa ja avohyllyjen kannakkeissa lisää terävyyttä vaaleaan kokonaisuuteen.

Valmis Noblessa-keittiö on yhdistelmä käytännöllisyyttä ja ylellisyyttä. Kekseliäät säilytysratkaisut ja monikäyttöiset kodinkoneet yhdistyvät vaaleisiin pintoihin, kullanvärisiin yksityiskohtiin ja valkoiseen kvartsitasoon. Keittiöremontissa tärkeintä oli luoda viihtyisä paikka kokkailulle ja yhdessäololle.

– Keittiö on minulle se paikka, missä on hyvä ruoka ja parempi mieli. Isäni metsästää, joten saan aina käyttööni hyvää riistalihaa. Kokkailen paljon kotona ja oma bravuurini on kermainen hirvenlihakäristys.

Herkuttelua elämään

Keittiöremontti oli osa asunnon suurempaa remonttia ja kokonaisuuden hallinta vaati kärsivällisyyden lisäksi tarkkaa aikataulutusta. Parkkosen oma kädenjälki näkyy kodin uusissa pinnoissa. Hän vaihtoi itse lattiat ja maalasi asunnon katosta lattiaan ystävänsä avustuksella. Keskitetyt hankinnat auttoivat useamman kuukauden mittaisen remontin hallinnassa.

– Remonteissa tavaraa tilataan yleensä monista eri paikoista, joten kokonaisuus ei valmistu kerralla. Siksi oli todella kätevää, kun Noblessan kanssa sain kodinkoneet samassa paketissa keittiön kanssa.

Keittiöremontin yhteydessä vanhat kaapistot saivat lähteä, sillä niissä tavarat olivat epäkäytännöllisesti monessa rivissä ja astioita piti kurkotella hyllyjen perältä. Noblessan kaapistot pitävät tavarat hyvässä järjestyksessä ja helpottavat keittiössä työskentelyä esimerkiksi esiin vedettävien hyllyjen ansiosta. Parkkonen kiittelee sujuvaa yhteistyötä Noblessan kanssa:

– Kokemukseni mukaan keittiön hankinta onnistui Noblessan kanssa todella helposti. Palvelun mutkattomuus teki vaikutuksen. Kaikki asiat tapahtuivat silloin kun oli sovittu, eikä itse tarvinnut soitella mihinkään.

Esiintyvän artistin viikonloput kuluvat keikoilla ja arjet studiolla, joten koti on tärkeä paikka rentoutumiselle ja nautiskelulle. Uudessa keittiössä arkeen tuovat luksusta viinikaappi ja yhdistelmäuuni.

– Uunin ja mikron yhdistelmä on ollut todella hyvä käytössä. Sen lisäksi hankin uuteen keittiöön viinikaapin, joka on toiveideni täyttymys. Järkevyys on tärkeää, mutta elämässä pitää olla mukana myös herkuttelua.

Kuvagalleria

Scroll to Top