Omakotitalon avara kulmakeittiö

Mikael ja Annika Westerlund sekä Otto-koira, Kirkkonummi

Westerlundien 20 vuotta sitten rakennettua omakotitaloa on remontoitu vuosi vuodelta eteenpäin. Kun tuli keittiöremontin vuoro, vanhasta jäi jäljelle vain lattia, hellan paikka ja vesipiste. Kodin uusi Noblessa-keittiö on upean valoisa ja kekseliäs.

Kirkkonummella sijaitseva omakotitalo on kokenut monta pienempää ja isompaa remonttia: pintoja on uusittu ja kotia on muokattu asukkaiden muuttuvan arjen mukana. Lasten lähdettyä kotoa Mikael ja Annika Westerlund huomasivat, että keittiössä pärjää ilman isoa ruokapöytääkin.

Inspiraatiota uuteen keittiöön haettiin messuilta ja eri vaihtoehtoja vertailemalla. Westerlundit halusivat ammattilaisen näkemyksen siitä, mitä kaikkea uuteen keittiöön voisi tehdä. Noblessa erottui edukseen kilpailijoista:

− Jotkut keittiövalmistajat vain kysyvät asiakkailta, mitä he haluavat. Ei asiakas tiedä, mitä kaikkia hienouksia keittiöön voi laittaa. Noblessalta saimme eniten ehdotuksia keittiön toteutukseen, ja suunnittelija auttoi meitä kokonaisuuden hahmottamisessa, Mikael Westerlund kertoo.

Keittiösuunnittelija Johanna Merikukka loi pariskunnalle toimivan, näppärän ja kestävän keittiön. Keittiösuunnitelmassa huomioitiin kahdella eri seinällä olevat ikkunat. Tilassa riittää luonnonvaloa, mutta ikkunat vaikuttivat kaapiston sijoitteluun ja valaistuksen yksityiskohtiin. Keittiöön haluttiin riittävän säilytystilan lisäksi myös arkea helpottavia kodinkoneita, kuten Elica-liesituuletin ja Noblessan omien tehdasmerkkien Junker-mikro ja Progressin induktioliesi sekä pakastin.

Keittiöremontissa lähes kaikki pinnat laitettiin uusiksi. Vanhat tapetit, katto ja valaistus saivat väistyä uusien vaihtoehtojen tieltä, ja ainoastaan vesipiste, hellan paikka ja pari vuotta aiemmin uusittu lattia jäivät ennalleen.

− Meille sopi se tyyli, että saimme keittiösuunnittelijalta paljon ehdotuksia. Muutamalla tuttavallamme on Noblessan keittiö, ja kuulimme heiltä, että Noblessa on laadukas ja kestävä merkki. Johannalle annamme arvosanaksi 10+. Hän oli joustava, hyvä työssään, kuunteli meitä ja toi myös omia ideoitaan esille.

Puukuosi jatkuu pöydältä seinälle

Westerlundien uudessa keittiössä komeilee Noblessan malliston valkoinen Cascada-kaapisto, jossa on maalaishenkiset kehysovet ja paljon laatikostoja. Valoisa yleisilme korostuu valkoisten kvartsitasojen ja yläkaappien led-valonauhojen ansiosta.

Etukäteissuunnitelma keittiöön hankittavasta saarekkeesta vaihtui lopulta niemekkeeseen, kun keittiösuunnittelija ehdotti tilaan upeaa yksityiskohtaa: niemekkeen pöytätason jatkamista seinälle nousevaksi sisustuspaneeliksi.

− Päätimme tuoda remontin yhteydessä keittiöön kahdelle aikuiselle sopivia ratkaisuja. Perinteisestä ruokapöydästä luovuttiin, ja tilalle tehtiin baarijakkaroilla niemekkeen yhteyteen ruokailupaikka.

Seinäpaneeli on toteutettu Noblessan malliston välitilapaneelilla, joka on asennettu pystysuuntaan. Pöytätason ja seinäpaneelin sävykäs puukuviointi on Stem-tammikuosin laminaattia. Avohyllyihin integroidut valot korostavat näyttävää kokonaisuutta.

Valaistuksella on muutenkin suuri rooli uudessa keittiössä. Mikael Westerlund kertoo innostuneensa Noblessan monipuolisista valaistusratkaisuista. Keittiössä on erilaisia valonlähteitä kaapeissa, seinähyllyjen alareunassa, yläkaappien päällä sekä hyllyihin integroituina. Valojen kirkkautta ja sävyä voidaan säätää yksitellen eri kohteissa, mikä tuo keittiöön ja sen käyttöön paljon muunneltavuutta.

− Vaikka koko keittiön layout on sama kuin vanhassa keittiössä, koko tila tuntuu nyt aivan uudelta, kun kaapit, pinnat ja valot ovat uudet. Noblessa vakuutti meidät kekseliäisyydellään.

Kuvagalleria

Scroll to Top