Moderni keittiö reilulla mitoituksella

Kai Holm, Degerby

Kai Holm mieltyi Noblessan keittiövalikoiman vetimettömään Line N -keittiöön vieraillessaan Seinäjoen asuntomessuilla vaimonsa kanssa. Holmit päättivät, että samanlainen keittiö on saatava myös heidän uuteen kotiinsa, jonka rakennusprojekti oli silloin vasta suunnitteluasteella.

Käynti Noblessa-myymälässä vahvisti idean selkeäksi suunnitelmaksi. Keittiösuunnitelmassa painotettiin ergonomiaa, sillä Kai ja hänen vaimonsa ovat kumpikin melko pitkiä. Esimerkiksi keittiön työtaso korotettiin käyttäjille sopivaan korkeuteen, ja jätevaunun avaukseen valittiin sähköinen mekanismi, jolloin pitkän käyttäjän ei tarvitse kurotella alalaatikkoon.

Espoon Seten Noblessa-myymälän myyntipäällikkö Salla Nordman auttoi keittiön suunnittelussa ja ideoi Holmien kanssa tilaan useita persoonallisia ratkaisuja.

– Mietimme keittiön mallia ja kokoa samaan aikaan kun suunnittelimme muutakin taloa. Lopputulos oli juuri sellainen kuin toivoimme. Olemme todella tyytyväisiä itse keittiöön, Salla Nordmanin ammattitaitoon keittiön myynnissä sekä kaikkiin niihin detaljeihin, joita saimme keittiöömme, Kai Holm kehuu.

Kaksi vuotta asuntomessuvierailun jälkeen Holmien uusi talo valmistui Degerbyhyn. Talossa on valkoiset hirsiseinät, joten myös keittiön kaappien väriksi valittiin alpinvalkoinen Touch-malli. Avokeittiö ja vaaleat värit luovat sisustukseen avaruutta ja keveyttä. Kokovalkoisen keittiön vetimetön kaapisto yhtenäisine ovipintoineen on näyttävä valinta, joka vaatii paljon myös muulta sisustukselta. Avokeittiö yhdistyy saumattomasti viereiseen ruokailutilaan, johon haettiin kodikkuutta tammipuisella ruokailuryhmällä. Tilaan lisättiin myös viherkasveja tuomaan väriä ja pehmeyttä.

– Valitsimme taloomme ensimmäisenä tummanharmaat ikkunapuut, ja muu värimaailma määrittyi niiden mukaan. Olin unelmoinut keittiön kivisestä työtasosta, mutta hinnan vuoksi päädyimme kivijäljitelmää olevaan laminaattitasoon, jossa on graniittikuvio. Se on ollut meille sopiva valinta, ja tumma kiven sävy tuo kivaa kontrastia muuten valkoiseen keittiöön.

Kaappeja ja kompromisseja

Keittiön suunnittelu voi olla myös melkoista tahtojen taistoa, jos asukkailla on eriävät mielipiteet siitä, miltä keittiön tulisi näyttää. Holmien kotona sisustuksen värimaailmasta ja laitevalinnoista käytiin pientä kädenvääntöä etukäteen, ja kompromissejakin tarvittiin:

– Liesitasosta nouseva tuuletin oli mun hömpötys, vaimo taas halusi keittiöön apteekkarinkaapin. Koska olemme kumpikin pitkiä, saarekkeen tasosta nouseva liesituuletin oli meille järkevä valinta. Ylhäältä kiinnitettävä liesituuletin olisi roikkunut meidän silmiemme korkeudella ja peittänyt kaiken näkyvyyden.

Keittiön näyttävä yksityiskohta on kaapisto, joka asennettiin nurkkaan 45 asteen kulmaan. Komeroseinä teki keittiöstä avaran ja sen kulkuaukosta suuremman.

– Tykkäämme tosi paljon 45 asteen kaapistosta. Seinällä on korkeat kaapit ja kaapistoon upotettuna 30 senttiä leveä, ulos vedettävä apteekkarinkaappi. Sinne saa siististi säilytykseen jauhot ja muut kuivatavarat, ja ne on helppo ottaa esille sivuilta avoimesta hyllyköstä.

Kodinkoneet hankittiin osana keittiöpakettia, ja ne on integroitu huomaamattomaksi osaksi keittiön kaappeja. Myös työtasossa on piilotettuja ratkaisuja, kuten pistorasiat, jotka saa käännettyä tason sisään ja otettua käyttöön tarvittaessa.

– Meillä on täydellinen kokemus Noblessasta. Alusta lähtien palvelu ja laatu olivat huipputasoa, ja saimme myös hyvät asennusohjeet, kun omat kirvesmiehemme asensivat keittiön paikoilleen. Keittiössämme on paljon säilytystilaa, ja olemme kokonaisuuteen todella tyytyväisiä.

Kuvagalleria

Scroll to Top