Tuusulan asuntomessut 2020: Talo Bunkkeri

Asukkaat Reetta ja Juha Laukkanen

Tuusulan asuntomessualueen metsän ja puiston rajaamassa osassa kohoaa Reetta ja Juha Laukkasen townhouse Talo Bunkkeri. Viereisessä talossa asuvat Reetan vanhemmat. Ainutlaatuinen rakennusprojekti ja loistava sijainti houkuttelivat Laukkaset Tuusulaan:

– Olimme jo pitkään etsineet paikkaa, jonne voisi rakentaa kaksi taloa samalle tontille tai vierekkäin, sillä halusimme talot omalle perheellemme ja vanhemmilleni. Monivuotinen haaveeni oli saada rakentaa talo asuntomessualueelle, ja nyt Tuusulan kohdalla se toteutui, Reetta Laukkanen kertoo.

Laukkasten koti on kapearunkoinen omakotitalo, jossa on suojaisa sisäpiha. Avoin pohjaratkaisu ja suuret ikkunat tuovat luonnonvalon sisään, ja murretut sävyt lisäävät sisustukseen lämmintä kodikkuutta.

Reetta Laukkanen kuvailee itseään asuntobongariksi. Hän kiertää mielellään messuja ja muita alan tapahtumia hakien uusia ideoita ja inspiraatiota. Asuntomessujen rakennusprojektia edelsi pitkä taustatyö ja vierailut Noblessan Espoon, Vantaan ja Helsingin Sanomatalon myymälöissä. Mallikeittiöihin tutustuminen ja suunnittelutapaamiset auttoivat päätösten teossa:

– Salla Nordman suunnitteli meille todella hyvät ratkaisut kodin järjestyksen suhteen. Sallalla oli työskentelyssä hyvä flow, ja saimme häneltä paljon vinkkejä siitä, miten muut asiakkaat ovat toteuttaneet vastaavia ratkaisuja.

Laukkaset valitsivat keittiöönsä Noblessan kauniin kivenharmaat Touch-ovet, jossa on utuinen mattapinta. Ne sointuvat yhteen sisustuksessa käytettyjen luonnonmateriaalien kanssa. Keittiön korkea kaapisto sijoitettiin kokonaisuudessaan yhdelle seinälle, eikä tilaan tehty erillisiä yläkaappeja.

Avoimen tilaratkaisun vuoksi keittiöön valittiin integroidut kodinkoneet ja alaspäin vetävä keittotasoliesituuletin. U-mallisen keittiön kulmakaapissa on kiskomekanismilla toimiva aamiaishylly, jonka saa vedettyä esiin silloin kun haluaa käyttää kahvinkeitintä tai blenderiä.

Harmonisen ilmeen lisäksi uuteen keittiöön haluttiin arkea helpottava ja riittävän tilava kierrätyslaatikosto. Useamman jakeen kierrätysvaunuissa on omat lokeronsa eri materiaalien kierrätykseen, joten keittiö on helppo pitää siistinä.

Käytännölliset kalusteet kaikkiin tiloihin

Talon ala- ja yläkerran välille toivottiin selkeää kontrastia, joten alakerrassa keskityttiin monipuolisiin säilytysratkaisuihin, ja yläkertaan haettiin todellista wow-efektiä. Se saatiin aikaan 50 neliön avoimen tilan hyödyntämisellä ja 3,7 metrin huonekorkeudella.

– Keittiö ja olohuone sijoitettiin talon yläkertaan, jotta niissä ollessa voi nauttia ympäröivästä maisemasta. Halusimme keittiöstä kalustemaisen ja mahdollisimman vähän perinteisen keittiön näköisen, jotta se sulautuu muuhun sisustukseen.

Näppärät tilaratkaisut jatkuvat talon alakerrassa. Käytävämäinen sisäänkäynti asetti suunnitteluun omat haasteensa. Sisustussuunnittelija Tiina Hautala kokosi Noblessan valikoimasta sopivan yhdistelmän, jolla portaiden alla oleva kapea tila saatiin hyötykäyttöön. Siellä on nyt säilytystila ja penkki, jolle voi istahtaa vaikka talvisaappaita riisuessa.

Pienenä yksityiskohtana kodin keittiössä, kylpyhuoneiden kaapeissa ja vaatekaappien ovissa on kaikissa samanlaiset vetimet Noblessan mallistosta. Yhtenäisen sisustuksen luomiseksi myös talon kylpyhuoneisiin valittiin Noblessan kaapistot. Alakerran kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen yhdistelmä toistaa samaa Touch-mallistoa kuin yläkerran keittiö, mutta hieman vaaleammassa satiininharmaan sävyssä.

Monipuoliset säilytysratkaisut ja kalusteiden pienet toiminnallisuudet helpottavat arkea. Kylpyhuoneessa pyykkihuolto piilotettiin kaapin sisään, ja ulosvedettävät pyykkikorit auttavat vaatteiden lajittelussa.

– Isommassa kylpyhuoneessamme on tolkuttomasti säilytystilaa. On todella kätevää, kun kaikki pyyhkeet ja lakanat saa siirrettyä suoraan kaappeihin, eikä tarvitse kulkea pyykkien kanssa asunnon halki.

Laukkaset arvostavat Noblessan laatua, ja heillä on siitä jo yli kuuden vuoden kokemus. Aiemman kodin kylpyhuoneen ja keittiön Noblessa-kalusteet olivat päivittäisessä käytössä niin kestävät, että samaa laatua haluttiin myös uuteen kotiin:

– Edellisen asuntomme Noblessa-kalusteisiin ei tullut kuudessa vuodessa mitään käytön jälkiä. Kokonaisuutena antaisin Noblessan kalusteille arvosanaksi 10+. Noblessa peittoaa kaikki kilpailijat palvelun ja valikoiman ylivoimaisella laadulla.

Kuvagalleria

Scroll to Top