Metsän antimista – helppo mustikkapiirakka
Vaikka tänä kesänä metsät eivät ehkä mustikkaa tulvikaan, saa sieltä piirakan verran marjoja sentään! Satokausi on käynnistymäisillään ja eteläisessä Suomessa mustikkaa pääsekin jo poimimaan.
Mehevän mustikkapiirakan teko vie paistoaikoineen alle tunnin ja on ihana kesäherkku vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa tarjoiltuna. Alla helppo resepti herkulliseen piirakkaan!
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 350 g mustikoita
Muru
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Lämmitä uuni 175 C asteeseen.
Vaahdota isossa kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää loput ainekset ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Voitele piirakkavuoka (n. 30 cm halkaisija) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti reunoja myöten.
Levitä mustikat pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Valmista muru nyppimällä kulhossa kaikki ainekset sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele muru mustikoiden päälle ja paista piirakkaa uunissa alatasolla noin puoli tuntia.
Reseptiin käy myös pakastemustikat, jos metsään ei tee mieli mennä! Käytä mustikat jäisinä ja nosta paistolämpötilaa hiukan.
Toivottavasti maistuu!