3 x raikas kesäjuoma

3 x raikas kesäjuoma

Nyt jo ehkä uskallamme uskoa, että kesä saapuu sittenkin. Kesä, kärpäset, ja ihanat kesän sadon herkut! Satokausikalenterista näet, mitkä vihannekset, hedelmät ja marjat ovat sesongissa ja parhaimmillaan kunakin kesäkuukautena. Kokosimme touko- ja kesäkuun antimista vinkit raikkaisiin kesäjuomiin.

Vesimelonilimonadi

  • 1,5 l kuutioitua, siemenetöntä ja jäähdytettyä vesimelonia
  • 1 l kylmää vettä
  • 2 dl vastapuristettua, jäähdytettyä sitruunamehua
  • 1,5 dl hienoa sokeria (tai maun mukaan)
  • jäitä ja tuoretta minttua tarjoiluun

Soseuta vesimeloni tehosekoittimessa tasaiseksi. Kaada sose kulhoon mahdollisimman tiiviin siivilän läpi.
Sekoita isossa kannussa keskenään vesi, sitruunamehu ja sokeri niin kauan, että sokeri on liuennut. Sekoita joukkoon vesimelonisose.

Lisää jääkuutiot ja mintunlehdet joko kannuun tai laseihin tarjoiluvaiheessa. Säilytä kannu jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vesimeloni on ulkomaisessa sesongissa toukokuusta alkaen.

Mansikka- & raparperijäätee

  • 200 g kapeita raparperin varsia, ohuiksi suikaloituina
  • 1 l vettä
  • 2-3 teepussia hibiskusteetä (maun mukaan)
  • 1-2 rkl juoksevaa hunajaa (maun mukaan, voit käyttää makeuttamiseen myös mm. steviaa)
  • 5 dl tuoreita mansikoita viipaloituina

Kiehauta pienessä kattilassa vesi ja suikaloitu raparperi. Jätä kiehumaan miedolla lämmöllä 15-20 minuutiksi, kunnes raparperi on täysin pehmennyt. Poista kattila lämmöltä, lisää teepussit ja jätä hautumaan kannen alle 7-8 minuutiksi.

Kaada raparperi- ja teeseos kulhoon mahdollisimman tiiviin siivilän läpi. Lisää hunajaa tai muuta makeutusta maun mukaan, ja 1-2 dl vettä tarpeen mukaan. Jäähdytä jääkaapissa täysin viileäksi.

Aseta mansikkaviipaleet ison kannun pohjalle ja kaada kylmä hibiskus- & raparperitee päälle. Sekoita hiukan ja tarjoile mansikkaviipaleilla koristelluista laseista jäiden kera.

Raparperi on kotimaisessa sesongissa toukokuusta alkaen, mansikka kesäkuusta alkaen.

Persikka & ananas agua fresca

  • 3 kypsää persikkaa, kuorittuina & kuutioituina
  • 2,5 dl ananaskuutioita (säilyke-, tuore ananas on sesongissa syyskuussa)
  • 5 dl vettä
  • 3 limen mehu
  • 2 rkl siirappia (ohje jäljempänä)
  • 2,5 dl jäisiä persikkasiivuja
  • jäitä, tuoretta minttua & limesiivuja tarjoiluun

Valmista siirappi keittämällä keskilämmöllä pannulla saman verran (esim. 0,5 dl) vettä ja sokeria. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Poista lämmöltä ja anna jäähtyä kokonaan.

Lisää persikat, ananas ja 2,5 dl vettä tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi soseeksi. Siivilöi sose tiiviin siivilän läpi kulhoon, painele kauhalla tai lusikalla viimeisetkin mehut siivilän läpi.

Sekoita isossa kannussa keskenään siivilöity mehu, loppu vesi, limen mehu sekä siirappia maun mukaan. Jäähdytä.

Ennen tarjoilua, lisää kannuun jäiset persikat. Tarjoile jäämurskan, mintunlehtien ja limesiivujen kanssa.

Ihanaa alkukesää!

Kuvat & alkuperäiset reseptit
1 / 2 / 3

Avainsanat:
Sete Oy
Sete Oy

Sinun keittiösi, sinun kotisi



Varaa maksuton suunnitteluaika

Hei!

Onko kysyttävää tai tarvitsetko apua keittiön suunnittelussa? Anna numerosi, niin soitamme sinulle!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.